Alcúdia, 28.03.2015

Dakota Alcúdia B, 57
Licors Moyà, 59

Parcials: (12-12)(19-17)(19-17)(07-13)

Contra un rival tècnicament i físicament inferior, però amb unes ganes de defensar i de guanyar el partit increïbles, el nostre equip patí de valent per endur-se’n la victòria. El partit començà b, als 5 primers minuts el parcial 0-8 pareixia que depararia un partit fàcil, però tot el contrari, el nostre joc es basava en fer cistella a cada atac, però no defensàvem a les rivals, cosa que suposava que no podíem fallar, i com que fallàvem i no fèiem la feina amb defensa les rivals anaren acurçant distancies fins empatar el quart.

La tònica del partit sempre fou la mateixa. En atac molt bé, en defensa totalment passives. Així el marcador sempre anava oscil·lant. Tot el partit igualat, dos punts a dalt dos punts a baix (min. 20 31-29)

El tercer quart però, les d'Alcúdia aprofitaren bé una davallada ofensiva de les nostres i es posaren 9 punts per damunt (min. 26 44-35), però després d’un minut per ordenar la defensa i un bon parcial 6-11 el marcador es tornà a igualar (min.30 50-46).

Un inici fulgurant del darrer quart ens posa de nou per davant al marcador (min.32 50-52) però les rivals no ho donaren per perdut i s’endurí la defensa per part dels dos equips per primera vegada durant el partit, molts pocs punts en aquest darrer quart on entràrem al darrer minut per davall al marcador (min. 39 57-56) però al final es pogué guanyar al partit gràcies al desencert als tirs lliures de les rivals.

Punts: Punts: 5,- Sancho, C, -punts; 6,- Gili, L. -punts (cadet); 7,- Sancho, A, 14 punts; 9,-Sureda, C. 27 punts ;10,- Perez, M, - punts; 11,- Gili, M. -punts (cadet);12.- Amer, F, 10 punts, 13.- Tous, M.M.6 punts; 14,- Serra, C, 3 punts; 15.- Cueto, C, NDP.

Tirs lliures: 7 de 27 (26%)

JÚNIOR MASCULÍ

Son Cotoner, 28.03.2015

CIUTAT DE PALMA, 40
NADAL MOBILIARI, 56

Una defensa pressionant ha fet que l’equip rival només pogués anotar 40 punts en tot el partit. La defensa local, zonal durant pràcticament tot el partit, s’ha vista superada quan s’han fet les coses amb ordre.

La nota negativa han estat les lesions (esperem que siguin lleus) i la nota positiva és que tothom ha pogut gaudir de minuts, que han estat ben aprofitats ja que tots han aportat, i que s’han pogut provar coses per partits posteriors.

INFANTIL MASCULÍ

Polisportiu Sa Creu, 28.03.2015

CIUTAT D’INCA B, 46
ELECTROHIDRÀULICA LLEVANT, 68

Per períodes; 13-13, 11-23, 5-14, 17-18

L’Artà va iniciar a bon ritme el partit, però una sèrie d’errades en defensa, al darrer minut del primer quart, provocaren quatre cistelles fàcils pels locals que empataren el partit. Al segon quart gràcies a una bona defensa, l’equip artanenc es va avançar al marcador, però l’atac seguia essent caòtic, amb males eleccions i molta precipitació. El tercer quart fou una continuació de l'anterior i al darrer quart el cansament, fruit del joc dur que va desplegar el Ciutat d’Inca durant tot el partit, va provocar una disminució de la intensitat defensiva i es va veure un quart molt igualat.

MINI MASCULÍ B

Polisportiu Na Caragol, 27.03.2015

BÀSQUET ARTÀ, 77
JOVENTUT LLUCMAJOR, 44

Oportunitat ben aprofitada davant un rival molt fluix per aquells nins que hi han posat més ganes i il·lusió.

Al principi del partit s’ha jugat molt embullat i amb molta precipitació davant un rivals que es tiraven tots al damunt de la pilota la qual cosa motivava moltes pèrdues. A mesura que ha avançat el partit les coses han anat millorant i al final s’han pogut veure assistències gràcies que els nins han aixecat el cap i s’han cercat més.

Cal destacar que cada vegada son més els nins que s’impliquen i que cada vegada en volen aportar més.

MINI MASCULÍ A

Es Vivero, 28.03.2015

HISPANIA, 20
SOBRASSADA ES MERCAT, 71

Hem començant amb una molta forta defensa que ha provocat tot d’una una clara diferència al nostre favor. Ja el segon període hem decidit afluixar una mica amb la intenció de no abusar dels contraris i poder jugar un poquet més.

Tot i així al quart període ja hem tancat el marcador. Bona actitud dels nostres jugadors que han estat molt respectuosos amb els contraris. Ha estat també una bona oportunitat perquè agafessin major protagonisme jugadors que habitualment no participen tant.

SELECCIO BALEAR INFANTIL

Del 2 al 5 d'abril, es disputa el Campionat d'Espanya Infantil de Seleccions Autonòmiques a Saragossa.

Aquesta és la foto de l'equip abans d'iniciar el viatge cap a terres aragoneses.

Montserrat Santandreu (12) i Sergi Ramos (Entrenador ajudant)

Divendres 27/03/2015

18.30 h Premini Femení: Bàsquet Artà - C.B. Campos (categoria sense marcador)

18.30 h Mini Masculí B: Bàsquet Artà - C.J. Llucmajor 77-44

Dissabte 28/03/2015

10.30 h Premini Masculí: Sa Pobla C.B. - Artà Borinos.com (categoria sense marcador)

11.30 h Mini Masculí A: Hispania - Sobrassada es Mercat 20-71

17.00 h Infantil Masculí: Ciutat D'Inca - Electrohidràulica Llevant 46-68

17.00 h Júnior Femení: Dakota Alcúdia B - Licors Moyà 57-59

19.15 h Júnior Masculí: Ciutat de Palma - Nadal Mobiliari 40-56

Mini Femení: Madre Alberta - Ses 3Forquetes (Ajornat)

dimarts, 24 de març del 2015

Polisportiu Na Caragol, 21.03.2015

Nadal Mobiliari, 78
Colonya Pollensa, 31

Contra rivals tan fluixos normalment solen sortir partits fluixets però no ha estat el cas.

S´ha aprofitat el partit per repartir minuts a jugadors que normalment no en gaudeixen de tants i la resposta ha estat encertada ja que tots han mostrat ganes de fer-ho bé. Destacar que s’ha intentat assajar moviments de cara a partits de major exigència i el resultat ha estat també positiu. S’han pogut veure moltes cistelles de qualitat i després d’assistència la qual cosa és el millor que podem dir per assolir l’objectiu de jugar com un equip .

Electrohidràulica Llevant, 71
Colonya Pollença, 42

Per períodes; 28-04, 18-12, 14-13, 11-13

Com al partit anterior l’Artà va sortir amb un nivell d’intensitat que va desbordar des del primer minut a l’equip de Pollença, un ritme que es mantingué fins al darrer minut del segon quart. A partir d'aquest moment l’equip es va estancar, i van sorgir una altra vegada certs egoismes i individualitats, però que no poden desmerèixer la bona tasca dels primers dinou minuts. El darrer quart fou el reflexa del conformisme i manca de motivació dels jugadors.

Pabelló Guillem Timoner, 21.03.2015

Joan Capó, 51
Bàsquet Artà, 48

Partit molt emocionant fins al darrer segon.

Tot i que el nostre equip va anar al davant durant tot el partit, aquesta vegada els nostres jugadors han estar un poquet despistats. En atac s’ha anat massa “ al caramull” i en defensa ha faltat intensitat i, sobretot, anar al rebot.

El partit s’ha decidit a un triple al darrer segon després que nosaltres haguéssim empatat a falta de sis segons. Però de tot s’aprèn i de derrotes com aquesta més…… i per això estan, per aprendre.

dilluns, 23 de març del 2015

TROBADA ESCOLETES BÀSQUET

L'ESCOLETA DE BÀSQUET "S'ALMUDAINA" PARTICIPÀ EL PASSAT DISSABTE 21 DE MARÇ A LA TROBADA D'ESCOLETES QUE SE CELEBRÀ AL PABELLÓ DE LA SALLE DE MANACOR.

CADET MASCULÍ

Polisportiu Na Caragol, 22.03.15

Vino e Cucina Artà, 62
Joan Capó Felanitx, 69

Parcials: 15-19; 19-15; 9-19; 19-18.

Partit molt disputat i intens el que vàrem presenciar el passat diumenge al pavelló de na Caragol. Artanencs i felanitxers demostraren perquè estan a la part alta de la classificació i, amb molt de respecte però amb molta intensitat jugaren un partit de tu a tu, en què la major envergadura dels visitants era contrarestada amb transicions ràpides per part dels locals i la igualtat es mantenia. Amb l’empat al marcador en el descans, la represa del nostre equip fou desencertada. Als felanitxers els entraven tots els tirs i als nostres no, de tal manera que s’obrí una diferència desfavorable de deu punts que ens pesava cada vegada més. L’intent per capgirar el marcador en el darrer quart fou en va, no hi posàrem la intensitat ni la convicció necessàries, mentre que els visitants varen creure en tot moment en les seves possibilitats.

dimecres, 18 de març del 2015

JORNADA 20, 21 i 22 MARÇ

Divendres 20.03.2015

19.00 h Mini masculí A: Sobrassada Es Mercat - Ciutat de Palma (ajornat)

Parcials: 17-10; 8-14; 26-11; 11-21

Partit intens i igualat contra un rival d’entitat com sempre sol ser La Salle de Palma. Si bé els
artanencs no anàrem mai amb el marcador a favor, mai no baixàrem els braços i sempre plantàrem cara amb la intenció de capgirar-lo. Fallàrem massa en el tancament del rebot defensiu, cosa que permetia dobles i triples accions d’atac per als ciutadans en la majoria d’arribades i, com sol passar en aquests casos, acabaven encistellant. Aquesta circumstància es produí especialment en el tercer quart, en què ens feren un parcial de quinze punts en contra. Encaràrem el darrer quart amb força i decisió, convençuts que la remuntada era encara possible i milloràrem molt la defensa, però la diferència arrastrada en el marcador pesava massa i finalment no va poder ser. Així i tot, un partit dels que fan afició i que no es decideixen fins al final.

Poliesportiu Josep Font i Tries, 14.03.2015

CB Esporles, 59
Licors Moyà, 60

Parcials: 14-17; 22-11; 16-14; 07-18

Victòria de les nostres júniors amb uns darrers 12 minuts de gran intensitat.

El partit començà molt bé per al nostre equip, no deixant cistelles fàcils, ficades en tasques defensives, controlant el rebot i atacant amb ordre i aprofitant els avantatges físics del nostre equip.

El segon quart fou una altra història que s'allargà fins casi el final del tercer, l'equip va desaparèixer en defensa, tot i que en atac no es jugava malament, no es podia atacar, ja que cada atac de les rivals acabava en cistella després de 4 o 5 tirs de les rivals. Es va perdre el control de rebot defensiu i les ganes al rebot ofensiu, no es defensava del tot malament, però a l'hora de recuperar la pilota no hi havia manera, i quan la recuperàvem incomprensiblement la regalàvem a la rival. Aixi els parcials anaven sempre a favor de les esporlerines. Per cada atac que feim elles tiraven 3 o 4 vegades més a cistella.

Però al minut 28 la cosa canvià. Estàvem 18 punts abaix, es demanà un minut i es donà una ordre clara, “no ens poden fer més punts, i nosaltres n'hem de ficar 20 més que elles”. La cosa va funcionar, l'equip tornar a dominar el rebot, sortírem al contraatac i quan no hi havia contraatac l'atac estàtic tornà a funcionar o si no es recuperava la pilota amb el rebot o una bona defensa a tota la pista. Un parcial de 2-10 ens posava dins el partit (min. 30 52-42) i al començament del darrer quart un altre parcial 2-12 ens posava igual al marcador (min. 36, 54-54). Llàstima del poc encert als tirs lliures durant aquest quart perquè la victòria podria haver estat més clara, tot i això ens posàrem 5 punts a dalt a falta de res per acabar el partit (min. 39, 55-60) i només el desencert als tirs lliures provoca que les rivals arribassin a un punt a falta de 12 segons per acabar el partit, però la possessió era nostra i la pilota es mogué bé i ràpid i les rivals no pogueren fer ni falta ni robar la pilota.

Donar les gràcies a la cadet Nena Nicolau per la seva participació al partit.

Aturada de dos minuts en iniciar el partit

Polisportiu Municipal Alcúdia, 14.03.2015

BASQUET NORD ALCÚDIA, 64
NADAL MOBILIARI, 63

La bona sortida de l'equip artanenc va propiciar un parell de cistelles ràpides que no ens feia pensar més que amb una victòria fàcil. Fins el descans tots els jugadors participaren en el joc, s'intentaven coses i no ens distanciàvem en el marcador per errades clares en defensa però, també, amb per bones accions de l'equip local.

La segona part la començàrem amb ganes de distanciar-nos en el marcador però ens duguérem una gran sorpresa. L'equip d'Alcúdia sortí envalentonat ja que es veia prop de poder guanyar l'encontre. Els jugadors alcudiencs amb molt d'esperit i confiança amb ells mateixos, tot el contrari de noltros que en atac hem fet moltes coses rares que no havíem fet mai donant una pobre imatge. Derrota merescuda.

Pabelló municipal Sa Pobla, 14.03.2015

Sa Pobla BC, 29
Electrohidràulica Llevant, 74

Parcials: 14-27, 05-10, 02-21, 08-16

L’equip va sortir amb un alt ritme de joc i les idees clares en atac, però amb certa confusió en defensa, per tant, tot i la diferència en el marcador, encaixaren 14 punts al primer quart. Al segon quart intensificaren la defensa, però s’estancaren en atac, només fou al tercer quart que la intensitat tant en defensa com en atac desbordà l’equip de Sa Pobla. Al darrer quart els jugadors es van relaxar i va baixar també el nivell d’efectivitat.

S'Indioteria, 14.03.2015

SA INDIOTERIA, 43
SOBRASSADA ES MERCAT ARTÀ, 69

Molt bon partit dels nostres jugadors superant tots els contratemps que anaven sorgint.

El nostre equip afrontava el partit amb moltes baixes i contra un equip que suposàvem que ens donaria molta de feina. I així ha estat. El partit ha estat més igualat del que ens mostra el marcador. L ́equip palmesà ha estat molt lluitador, ràpid al contraatac i amb jugadors bons tècnicament.

Els nostres jugadors han hagut de mantindre un nivell alt durant tot el temps. Tots i cada un d'ells han donat el seu nivell màxim.

Polisportiu Na Caragol, 13.03.2015

BÀSQUET ARTÀ B, 44
SANT JOSEP B, 75

Molt bon partit dels nostres jugadors davant un dels millors equips de la competició.

El nostre equip afrontava el partit amb moltes ganes de fer-ho bé. I podem dir que així ho han fet. Contra tres “torres“ enormes han lluitat, fins i tot els rebots, com si fos una autèntica final. Bona aportació de tots els jugadors on cada un donà tot el que sabia, ganes infinites de guanyar, i l' enhorabona de l'equip visitant ens fan sentir, una volta més, molt orgullosos d'aquest grupet.

Divendres 13/03/2015

18.30 h Premini Masculí: Artà Borinos - C.B. Campos (categoria sense marcador)

Per períodes: 08-06, 15-21, 21-09, 18-18

Partit molt dur davant un rival amb unes característiques físiques superiors a les nostres, però tot i que hi va haver moments de desànim i dubtes, sobretot al segon quart, l’equip va saber reaccionar amb una dinàmica de grup positiva propiciada principalment des de la banqueta, això, el coratge i les ganes dels nostres jugadors i un alt tant per cent d’encert en els tirs lliures permeteren que l’equip guanyés a un equip a priori superior.

Polisportiu Na Caragol, 06.03.2015

Sobrassada Es Mercat, 84
CB Binissalem, 72

Important victòria davant el millor rival de la categoria.

S´ha pogut veure el millor de la temporada contra un rival de nivell i amb baixes importants. Tant a nivell individual com a nivell col·lectiu s´ha fet un joc vistós, bones conduccions, bones passades i destacar l aportació de tots els jugadors sense excepció.

El nivell defensiu també ha estat molt bo. Només al darrer periode, quan ja anàvem 24 punts amunt , s´ha afluixat una mica massa.

Toni Servera (Platja Palma), 07.03.2015

IMPRENTA BAHIA, 63
BASQUET ARTÀ, 37

Ens hem afrontat a un equip millor, i superior físicament, Ara bé, el marcador no reflexa el que ha passat al partit.

A 6 minuts del descans el marcador era 18-17 i en clares oportunitats d´anar guanyant. Llavors hem tingut una pájara de 17-0 fins el descans que ha senteciat el partit. Durant la segona meitat (30-22) el partit ha tornat a estar igualat. Moltes ganes de pilota a l´atac i moltes intensitat en defensa han fet que donàssim un bon nivell contra un rival excessivament agressiu.

PREMINI FEMENÍ

Polisportiu Na Caragol,  06.03.2015

Básquet Artà
Bàsquet Manacor

Exel·lent partit de les nostres jugadores tot i només ser set.

Partit jugat el divendres horabaixa al poliesportiu de Na Caragol davant un dels millors rivals que havíem jugat fins ara. Un rival que desenvolupa una pressió a tota pista molt intensa lo qual dificulta l’atac de les rivals.

Tot i ser un partit difícil d’afrontar pel resultat obtingut a l’anada, les nostres jugadores sortiren amb moltes ganes de jugar i posar en pràctica allò entrenat cada setmana. D’aquesta manera demostraren que amb feina i esforç tot es pot aconseguir. Desplegaren un gran joc d’equip finalitzat moltes vegades amb una entrada a cistella i deixant enrera la gran defensa de les maracorines.

dilluns, 9 de març del 2015

CADETS MASCULÍ

Polisportiu Na Caragol, 08.03.2015

ARTÀ VINO E CUCINA, 55
C. B. ANDRATX, 51

Parcials: 10-17; 14-15; 18-10; 13-10.

Partit per oblidar el jugat pels nostres cadets el passat diumenge. Davant un equip que comptava amb tan sols cinc jugadors i que ocupa la penúltima posició a la classificació vàrem estar a punt de perdre. L’excés de relaxació i la baixa intensitat defensiva local –per no dir passotisme defensiu- varen convidar durant molts de minuts els andritxols perquè donassin la sorpresa. Fins al darrer quart no vàrem reaccionar i vàrem començar a defensar amb una mica d’intensitat. Aquest canvi d’actitud final i l’esgotament del rival permeteren capgirar un marcador que ens havia estat advers durant més de tres períodes.

La lliçó final va quedar ben clara:  els partits es guanyen si es defensa fort, si es fan ajudes permanentment i si es tanquen i redueixen els espais a l’adversari. Si no és així qualsevol rival pot complicar-te el partit. I diumenge ens el complicaren fins al darrer moment.

dissabte, 7 de març del 2015

JORNADA 6, 7 i 8 MARÇ 2015

Divendres 06.03.2015

18.15 h Premini Masculí: Bàsquet Petra - Artà Borinos (categoria sense marcador)

18.30 h Premini Femení: Bàsquet Artà - Bàsquet Manacor (categoria sense marcador)

ARTANENCS A LES SELECCIONS AUTONÒMIQUES

El Comitè Tècnic de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears ja ha fet pública la llista definitiva dels jugadors que formaran part de la Selecció Balear Infantil que participarà en el Campionat d'Espanya Infantil de Seleccions Autonòmiques.

Una vegada més el Club Bàsquet Artà hi estarà representat ja que el nostre jugador Infantil Montserrat Santandreu Gelabert ha estat un dels dotze jugadors seleccionats. I un dels nostres tècnics, Sergi Ramos Nieto hi serà present com a Seleccionador Ajudant.

El Campionat d'Espanya Infantil de Seleccions Autonòmiques se celebrarà a Saragossa, entre l’1 i el 5 d’abril.

Enhorabona i molta sort!

dijous, 5 de març del 2015

Obituari

El nostre club torna a estar de dol aquests dies. El passat dimarts dia 3 morí el pare de quatre jugadors del nostre club, del júnior Miquel Monroig Vicens i de les seves tres germanes petites Aina, Laura i Ma del Mar, que juguen en l’equip mini femení.

El C.E. Sant Salvador de bàsquet vol expressar les seves condolències a aquests jugadors en particular i a tota la seva família en general. Que descansi en pau.

dimecres, 4 de març del 2015

CAMPUS BÀSQUET A MANACOR I SANT LLORENÇ

ATURADA DE 2 MINUTS

ACTES REIVINDICATIUS ELS DIES 6-7-8 DE MARÇ 2015 A TOTES LES COMPETICIONS NO NACIONALS A LES ILLES BALEARS.

dimarts, 3 de març del 2015

PRESELECCIÓ BALEAR INFANTIL

El Comitè Tècnic de la Federació Balear de les Illes Balears ha realitzat Concentració de les Preseleccions Infantils al Pabelló Biel Hurtado els dies 27 i 28 febrer i l'1 de Març, coincidint amb l'atura de les Competicions Federades de Bàsquet, per tal de preparar el Campionat d'Espanya de Seleccions autonòmiques a disputar a Saragossa.

Hi ha participat el nostre jugador infantil MONTSERRAT SANTANDREU GELABERT. A més, un dels nostres tècnics del club, en SERGIO RAMOS NIETO forma part del cos tècnic d'aquesta selecció.