Felanitx, 22.02.13

Joan Capó, 78
Nadal Mobiliari, 64

Parcials: (21-17) (18-13) (14-15) (25-19)

Partit molt disputat dins una de les pistes més complicades de la lliga ja que, com sempre, l’equip local juga a una pista no reglamentada on hi juguen els equips en edat mini.

El partit no començà massa bé, els nostres no es trobaven còmodes a pista i això es va veure tan en atac com en defensa i això provocà el primer parcial de 8-0 (min. 4). Però això va parèixer un revulsiu i els nostres començaren a fer puts però sense poder acostar-se realment al marcador, però deixant la diferència a 4 punts al final del quart.

L’equip creia en les seves possibilitats i sortí més atent al 2n quart, però el poc encert des del tir lliure va fer impossible acostar-se al marcador i féu que els felanitxers s’allunyessin un poc més (min 14 28-20 amb un 1 de 4 en tirs lliures). La tònica del quart fou aquesta però millorar l’encert i ens tornàrem a col·locar a 6 punts (min. 18 32-26) però set punts seguits sense resposta deixaven clar de qui havia estat la primera meitat (39-30).

La segona part del partit seguí la mateixa tònica amb el nostre equip sempre a remolc al marcador i incapaç d’aturar el joc ofensiu dels locals. Tot i això, es guanyar el quart, però no amb la suficient claretat per reduir diferències (53-45).

Al darrer quart es sortí amb la idea de que si érem capaços de defensar un poc, potser ens podríem endur el partit. I amb un bon parcial ens tornàvem a posar a 4 punts (min 33 55-51) amb dos tir lliure per acostar-nos encara més, però els errors des de el 4’75 i l’encert de l’equip local des de la línea de 3 punts provocà un altre “break” que dona coratge als locals amb un altre parcial 6-0 (min 7 66-55). A partir d’aquí s’acabà el partit i només 5 punts seguits als darrers segons van poder maquillar un resultat massa clar per als locals, vista la feina del nostre equip.

Remarcar, una setmana més, l'ajuda de jugadors de l'equip júniors M. Ángel Burdiel i Manu Muñoz.

Estadístiques:

4.- Juan, J. 0 punts; 5.- Palou, X. 3 punts; 6.- Pascual, J.P. 2 punts;7.- Torres, R. 2 punts; 8.- Tous, B. 6 punts; 9.-Fullana, J. 14 punts; 10.- Sánchez, I. 2 punts; 11 Burdiel, M.A. 8 punts;12.- Muñoz, M. 0 punts 13.- Muñoz, J. 18 punts; 14.- Callarisa, J.M. 2 punts; 15.- Cabrer, J. 5 punts.

Eliminats: sense eliminats

Tirs lliures 11 de 24 (45’8%)

PREMINI MITXT

Inca, 24.02.13

Bàsquet Inca
Ses Tres Forquetes

Partit jugat el passat dissabte al pavelló de Na Creu d'Inca, partit molt disputat entre els dos equips tan una com els altres tenint moltes ganes de pilota i de gaudir d'aquest esport. La primera part del partit va ser més intensa, a la segona el cansament ja no ens deixava lluitar tant però es van veure moviments nous i intentaren fer el que se'ls va demanar.

Donar les gràcies el club inquer pel detall que van tenir amb els nostres jugadors i jugadores.

dimarts, 26 de febrer del 2013

JÚNIOR MASCULÍ

Sa Pobla, 23.02.13

Bàsquet Sa Pobla, 55
Cafeteria Sant Salvador Artà, 60

Tot i tenir un mal començament, es reaccionà amb una molt bona defensa que deixava entreveure la feblesa de l'equip rival. Però alguna cistella de tres i qualque precipitació dels nostres jugadors, provocà que s'arribés al final del primer quart amb un marcador ajustat, 16-18, tot i la sensació de superioritat del nostre equip.

Un segon quart nefast i  que no sabérem atacar una defensa zonal 1-3-1, féu que s'arribés al descans amb un marcador molt igualat, 24-25.

El bon inici del tercer quart sabent atacar una zona individual ens permeté aconseguir un avantatge de 7 punts però que deixàrem escapar ja que, una altra vegada, no sabérem com afrontar la defensa zonal.

Un total de 19 tirs lliures fallats pel nostre equip; massa errades de tirs fàcils sota cistella; i una mala defensa que provocà que el nostre equip se carregués de personals, algunes innecessàries, han condicionat el partit.

Ara bé, la lluita constat del nostre equip ens permeté capgirar un marcador advers de 5 punts a l'inici del darrer quart.

dilluns, 25 de febrer del 2013

ESCOLETA

Les "Escoletes de Bàsquet" d'Artà, Capdepera, Son Servera i Manacor participaren en una Diada de Bàsquet celebrada a Capdepera i organitzada pel Consell de Mallorca.

Iniciació de 1r any
Iniciació de 2n any

Preiniciació

Preiniciació d''Artà i Manacor

PRE-SELECCIONS BALEARS

Amb motiu de la preparació dels Campionat d'Espanya Infantils i Mini, la Federació Balear de Bàsquet ha convocat una sèrie de concentracions de preparació per formar la Selecció de Balears de les categories Infantils i Mini.

Aquestes concentracions s'han organitzat en tres fases.

1ª FASE INSULAR - CONCENTRACIONS DE SEGUIMIENT (Menorca, Eivissa i Mallorca) que s'han duit a terme aquest cap de setmana passat.

2ª FASE BALEAR – CONCENTRACIÓ PRE-SELECCIONS els dies 28 de febrer 1, 2 i 3 de març 2013.

La bona notícia és que el jugador del nostre club MONTSERRAT SANTANDREU GELABERT ha estat seleccionat per formar part de la Pre-selecció Mini masculina.

Que tengui molta sort i pugui formar part de la definitiva Selecció Balear.

divendres, 22 de febrer del 2013

JORNADA 22, 23 i 24 FEBRER

Divendres 22/02

21.00 h 2a Autonòmica masculina: Joan Capó "B" - Nadal Mobiliari 78-64

Dissabte 23/02

10.00 h Premini Mixt: B. Inca - Ses 3Forquetes (categoria sense marcador)

10.00 h Premini Masculí: CE Sant Salvador Artà - Bàsquet Muro (categoria sense marcador)

11.30 h Mini Masculí: Sobrassada "Es Mercat" - CB Porreres (ajornat)

16.30 h Infantil Masculí: Bàsquet Muro - CE Sant Salvador Artà 28-70

17.00 h Júnior Masculí: Sa Pobla C.B. - Cafeteria Sant Salvador 55-60

Diumenge 24/02

11.30 h Cadet Masculí: Electrohidràulica de Llevant - Dakota Alcúdia 94-32

10.00 h Cadet Femení: Prefabricats Sancho*Vaquer - Eu Moll  (ajornat)

L'Infantil Femení descansa aquesta jornada.

dimecres, 20 de febrer del 2013

INFANTIL MASCULÍ

Na Caragol, 16.02.13

Sant Salvador Artà, 56
Bàsquet Manacor B, 52

Parcials: (12-13) (18-16) (7-6) (19-17)

Primer partit de la segona volta i de nou victòria. L’equip segueix sense perdre tot i que no juga tant bé com hauria de jugar. Donar l’enhorabona al conjunt manacorí per la seva gran evolució, ja que ens va posar greus problemes tan en defensa i amb el seu encert de cara a cistella.

El nostre equip sortí bé, ficat dins el partit, però quan l’equip visitant demostrà que no venia a perdre, els nostres es posaren un poc més nerviosos que normalment, cosa que provocà moltes errades i que el partit fos igualat tot el temps. L’equip jugà molt precipitat, provocant situacions impossibles d'1 contra 3 (o 4) que mai acabaven bé, si més no tot el contrari. Moltes badades en defensa, ja que no es defensà bé l’home-pilota cosa que els manacorins aprofitaren.

Destacar el poc encert en els tirs lliures amb un trist 6-23 (26%), recordar que el tir liure es més que important ja que l’encert a cert moments del partit pot decantar la victòria o la derrota o almenys provocar dubtes a l’equip rival.

Enhorabona a l’equip per la victòria, però hi ha moltes coses a millorar si es vol seguir amb aquesta dinàmica i passant més gust de jugar, i jugar vol dir atacar i defensar, no tans sols guanyar.

INFANTIL FEMENÍ

Son Rapinya, 16.02.13

La Salle B, 51
Borinos, 1

Partit complicadíssim dins a la pista de La Salle de Palma, club molt superior el nostre en un partit on les nostres jugadores ja van sortir dins pista amb una actitud derrotista, fet que no vam poder canviar al llarg de tot el partit. Per tant, poca cosa vam poder treure de profit d'aquesta jornada. Però de tot se n'aprèn i nosaltres no serem manco.

Nines necessitam un canvi d'actitud que de ben segur entres totes aconseguirem.

dimarts, 19 de febrer del 2013

Na Caragol, 15.02.13

Nadal Mobiliari, 49
J. Llucmajor, 40

Parcials: (09-08) (07-13) (12-13) (21-06)

Tercera victòria del nostre equip sènior que per primera vegada a la temporada aconsegueix remuntar un marcador advers. Partit molt igualat el que es va poder veure amb un marcador molt baix degut al poc encert des del triple (0 de 13) i també a la mitja distància.

El primer quart ja es va veure que es farien pocs punts i que el ritme el marcaria l’equip llucmajorer, un equip molt jove, que juga a moltes revolucions i això no beneficia al nostre equip que sol jugar més pausat. Tot i això es guanyar al quart (09-08).

El segon quart va ser tot un despropòsit de cara a cistella per part dels nostres jugadors, pareixia que la cistella havia tornat encara més petita de lo que era al primer quart i tot i dominà el partit fins el minut 5 (16-12) a partir d’aquí descontrol total, falta de idees i balons perduts massa fàcilment. Tot i dominar el rebot a les dues cistelles no es podia sortir clar al contraatac, no per el bon quefer de l’equip visitant si no per la pròpia imprecisió a les passades, això provocà un parcial de 0-6 agreujat per un triple mal seleccionat a falta de 5 segons que provocà un contraatac dels visitants i que s’augmentés el desavantatge (16-21).

Temps de descans i reflexió. Si l’equip aconseguia imposar el seu baàquet i encertar un poc més de cara a cistella el partit es podria remuntar i guanyar. Però al tercer quart passà tot el contrari, intercanvi de cistelles constant, que quan els visitants fallaren l’equip s’acosta (min. 28. 27-28) però de nou apagada de llums ofensivament parlant i de nou un parcial d'1-5 tots de tir lliures i resultat de 28-34. El partit no estava perdut, però 6 punts de desavantatge amb un marcador tan baix podien parèixer molts.

El darrer quart reacció de veterans del equip. S’inicià la remuntada quan vàrem començar a demostrar la nostra superioritat física davall el tauler, forçant faltes, 2+1 i cistelles clares devora de cistella. 7 punts seguits des de la línea de tir lliure i ens posàvem a 1 punt (33-34). Dominant el rebot i tallant el contraatac de l’equip llucmajorer els parcials queien de cara als nostres (04-02, 37-36 min. 5);(06-02,43-38 min.9) i a partir d’aquí un intercanvi de faltes, on els nostres no teníem bonus i els visitants si i això provoca el resultat final.

Queda molta a feina a fer encara però la reacció va ser bona i s’aconseguí remuntar el partit cosa fa unes setmanes pareixia impossible.

Agrair, una setmana més, els jugadors júniors Manu Muñoz i a Biel Serra que varen ajudar l’equip.

4.- Juan, J. 2 punts; 5.- Palou, X. 0 punts; 6.- Pascual, J.P. 0 punts; 8.- Tous, B. 4 punts;
9.-Fullana, J. 1 punts; 10.- Sánchez, I. 3 punts; 11 Serra, B. 2 punts;12.- Muñoz, M. 0 punts 13.- Muñoz, J. 28 punts; 14.- Callarisa, J.M. 9 punts; 15.- Cabrer, J. 0 punts.

Tirs lliures 18 de 28 (64’3%)

PREMINI MIXT

Ses 3 Forquetes
Bahia Sant Agutí

Començaren molt bé, amb molta actitud i fam de pilota, però no els entrava res. Tot i així, seguiren amb ganes fins que arribaren els resultats de la feina feta: molts de contraatacs, cistelles, pilotes robades, agressivitat... S'ha de dir que la majoria de jugadors de l'equip contrari eren de categories inferiors, tot i que també ho feren molt bé.
A poc a poc, els nostres jugadors van agafant confiança i un ritme de joc en equip important per als propers anys.

dijous, 14 de febrer del 2013

JORNADA 15, 16 i 17 FEBRER

Divendres 15.02.13

17.30 h Premini Mixt: Ses 3Forquetes - Bahia San Agustí (categoria sense marcador)

21.30 h Senior Masculí: Nadal Mobiliari - Joventut de Llucmajor 49-40

Dissabte 16.02.13

10.30 h Mini Masculí: Joan Capó - Sobrassada es Mercat 65-55

11.30 h Premini Masculí: C.B. Consell - basquetarta.cat (categoria sense marcador)

12.30 h Infantil Femení: La Salle - Borinos 51-1

18.30 h Infantil Maculí: basquetarta.cat - B. Manacor 56-52

Diumenge 17.02.13

10.30 h Cadet Femení: C.B. Campos - Prefabricats Sancho*Vaquer 57-49

Junior masculí i Cadet Masculí descansen aquesta jornada.

dimecres, 13 de febrer del 2013

Portocristo, 10.02.13

Portocristo, 73

Mal dia per jugar, diumenge i després de carnaval, on la gran majoria de jugadors que disputaren el partit el dia anterior havien sortit disfressats.
El partit començà molt malament i ja no es pogué canviar la dinàmica i s’acabà perdent el partit, sobretot, pel poc encert de cara a cistella on el primer quart només anotàrem 6 punts i al segon quart les diferències eren gairebé insalvables vist lo vist durant el partit.

Tot i això hi hagué un principi de reacció al tercer quart reduint les distàncies, però el Portocristo reaccionà amb 6 punts al darrer minut del quart deixant la reacció del nostre equip en no res.
El darrer quart no feia falta haver-lo jugat ja que tot el peix estava venut amb una victòria clara de l'equip local sobre el nostre equip sènior que segueix sense trobar el seu joc.
Remarcar que els júniors Biel Serra i Manu Muñoz vengueren a ajudar a l’equip, degut a les lesions de varis jugadors i, a més, foren els jugadors més descats dins el desastre col·lectiu de la primera part del partit.

Na Caragol, 09.02.13

Cafeteria Sant Salvador Artà, 89
Impremta Bahia Sant Agustí “B”, 49

Bon partit i gran resultat. Destacar les ganes de tots els jugadors i, per això, dissabte hi hagué un equip i no jugadors titulars ni jugadors reserves.

Inici aclaparador dels nostres jugadors que ja tenien ganes de guanyar qualque partit. Defensa molt intensa i ràpids contraatacs han fet que el rival s´enfonsés amb un parcial de 37-7 en 13 minuts.

Però des del minut 13 fins al descans la cosa canvià. L´equip palmesà ha pogut encistellar i posar en pràctica la seva zona 2-1-2 que se'ns ha atravessat un poquet (parcial de 8-17 en contra).

Per sort el nostre equip va tornar a pitjar en defensa al començament del tercer quart i, a més, s´ha llegit un poquet millor la defensa zonal dels rivals la qual cosa ens ha donat un final de partit més complet ja que l´equip rival també ha estat un poquet millor.

Del partit s'ha de destacar les ganes de tots els jugadors, i per això dissabte hi hagué un equip i no jugadors titulars ni jugadors reserves.

CADET FEMENÍ

Na Caragol, 10.02.13

Prefabricats Sancho-Vaquer, 74
Bàsquet Santanyí, 48

Partit guanyat de manera clara per les nines de l'equip cadet. En molts de moments es va fer allò que s'entrena entre setmana i que, en moltes ocasions, ens va sortir bé.
El primer temps va ser de tanteig per part dels dos equips. Les nostres nines recuperaven moltes pilotes però  de cara a cistella estaven un poc espesses. Tal volta encara estaven pensant amb la festa de desfresses de la nit anterior.

A partir del segon quart, es varen possar les piles i la defensa pressionant ens va donar moltes recuperacions de pilotes, això va fer que en atac arribéssim amb superitat numèrica. Quan l'equip de Santanyí podia colocar la seva defensa, es varen trobar solucions d'atac contra defensa estàtica de manera molt clara.

dimarts, 12 de febrer del 2013

CADET MASCULÍ

Electrohidràulica de Llevant, 41
C.B. Santa Maria, 55

Parcials: (11-14) (07-12) (11-14) (12-15)

Derrota dolorosa de l’equip cadet masculí al partit jugat al poliesportiu Na Caragol.

El nostre equip es va trobar amb una dura defensa del Santa Maria, i amb una manca d’idees en atac, davant uns jugadors amb major alçada i amb un millor percentatge de tir, tot i que en aquest partit no es va tirar la tovallola en cap moment.
Destacable l’actuació arbitral que va adquirir un protagonisme innecessari, castigant amb una tècnica inexplicable a la banqueta del nostre equip, i que va desestabilitzar el normal desenvolupament del partit. Ara bé, i segons la opinió de l'entrenador local, no va influir al resultat final.

Borinos, 59
UE Llosetina, 28

Parcials: (19-9) (8-9) (9-6) (23-4)

Segona i merescuda victòria del les nostres jugadores.

Tot i la matinada, les nostres jugadores van treure coratge i amb un bon primer quart elles mateixes s'animaren a jugar un bon partit. En canvi, el segon i tercer quart no va acabar de rodar i el partit s'ajustà. Però un gran darrer quart van demostrar que, si volen, poden i que haurien de lluitar més en cada partit.

Enhorabona i a seguir fent feina per millorar l'actitud i les ganes!

dilluns, 11 de febrer del 2013

C. E. Sant Salvador, 70
Bàsquet Sa Pobla, 45

Parcials: (20-16) (13-5 ) (25-10) (12-14)

Una altra victòria del nostre equip infantil i invictes a la primera volta.

Probablement un dels partits més difícils malgrat el marcador assenyali un altra cosa. Era el primer partit després de gairebé un mes sense competir degut al calendari, festes i l’aplaçament d'un partit.

L’equip sortií molt fred tan en defensa i en atac cosa que no ens deixà fer el nostre joc. No va ser fins al tercer període que els nostres es van despertar i l’equip pobler no va poder seguir el ritme que s’imposà.

Ara començarà la segona volta i esperem seguir amb el mateix ritme d’entrenaments i millorar tant com col·lectivament com individualment per ser millors jugadors.

Enhorabona per la victòria i a seguir fent feina.

Sa Pobla, 03.02.13

Bàsquet Sa Pobla

El partit va ésser molt emocionant i els nins i nines del nostre equip ho varen fer molt i molt bé. El “match” va ésser un enfrontament a on es va poder observar l´evolució dels jugadors i jugadores dins la pista, on ja se comença a veure la feina feta en els entrenaments.
El dissabte hi vàrem ser tots els components de l´equip i tots es varen comportar com una pinya, vàrem ser un equip!

dijous, 7 de febrer del 2013

JORNADA 8, 9 i 10 FEBRER

Divendres 8.02.13

18.30 h Premini Mixt: Ses 3Forquetes - Esporles C.B. (categoria sense marcador)

Dissabte 9.02.13

09.00 h Infantil Femení: Borinos - U.E. Llosetina 58-28

09.15 h Premini Mixt: Sa Pobla - Ses 3Forquetes (categoria sense marcador)

11.00 h Premini Masculí: Basquet Artà - Bàsquet Inca (categoria sense marcador)

18.30 h Infantil Masculí: Basquet Artà - Sa Pobla 70-45

20.00 h Junior Masculí: Cafeteria Sant Salvador - Bahia San Agustí 89-49

Diumenge 10.02.13

11.00 h Cadet Masculí: Electrohidràulica de Llevant - Santa Maria 41-55

11.30 h Sènior Masculí: Portocristo - Nadal Mobiliari 73-49

12.30 h Cadet Femení: Prefabricats Sancho*Vaquer - C.B. Santanyí 74-48

L'equip Mini Masculí té jornada de descans.

dimecres, 6 de febrer del 2013

Alcúdia, 03.02.13

Dakota Alcúdia, 27
Prefabricats Sancho*Vaquer, 47

Parcials: (05-05) (05-10) (09-20) (08-12)

Tercera victòria consecutiva de les nines grans del nostre club.

Partit molt complicat el que tocava jugar contra un equip que sempre és difícil de guanyar, sobretot dins la seva pista.

Ens presentaven a Alcúdia no més amb 6 jugadores i mitja ja que aquesta que feia mitja no havia entrenat de tota la setmana per mal d’esquena i no es sabia com respondria al partit. Les nines sortiren molt bé en defensa, i molt bé amb la circulació de pilota davant un equip que es defensava molt tancat, el problema fou el poc encert de cara a cistella (per fer una comparació, les nines veien la cistella com un didal de cosir), d’aquí el resultat tan curt al primer temps (10-15).

Però després del descans la cosa canvià. L’equip encarà la cistella amb més fam i això provocà la rompuda de la mala ratxa d’encert i en conseqüència del partit amb un parcial de 9-20 i un marcador al final del tercer quart de 19-35.

L’equip seguí fent be la seva feina i guanyar el darrer quart i també el partit de manera clara.

Bon partit de les nines on nomes es pot recalcar una taca negre que son les tirs lliures amb un trist 11 de 38 (28%). A seguir fent feina per millorar els percentatges de tir lliure i a passar molt de gust de jugar.

Na Caragol, 01.02.13

Nadal Mobiliari, 51
Sa Pobla, 43

Parcials: (12-04) (11-13) (13-09) (15-17)

Segona victòria de l’equip sènior masculí a un partit on s’ha de destacar el desencert de cara a cistella.

Partit estrany que va servir perquè l'equip sènior agafés confiança de cara als pròxims partits. El partit començà amb un Artà molt accelerat, amb les idees clares però amb massa “revolucionats” cosa que no permetia trobar situacions clares davall cistella (min.4: 04-04). Però gracies al bon que fer defensiu i després d’un minut demanat per l’entrenadora l’equip s'asserenà i aconseguí el primer avantatge clar al marcador (12-04) per acabar el quart.

El segon quart seguí amb la mateixa tònica que el primer, molts de nervis i a vegades un excés de passades provocaren un intercanvi de cistelles que va acabar amb un escurçament de les distàncies per part del equip pobler (23-17).

Després de passar per vestidors i intentar abaixar revolucions i que l’entrenadora demandés un poc més de responsabilitat ofensiva, ja que pareixia que ningú volia ser el referent que tot equip necessita, l’equip sortí més tranquil però més intens en defensa i, sobretot, cercant els homes interiors on es tenia molt més avantatge i així posar la màxima al marcador (min.27: 31-19) però els poblers no s’arronsaren i feren 6 punts seguits sense resposta, però al darrer min 4 punts més dels nostres deixaren el marcador 36-26.

Al darrer quart se sortí un poc dormit pensant que el partit estava guanyat, però cinc punts sense resposta dels poblers va fer reaccionar a l’entrenadora demanant un minut i a conseqüència a l’equip que féu 10 punts seguits sense trobar resposta i defensant bé als rivals (min.6: 46-31). A partir d’aquí intercanvi de cistelles i al final victòria per l’equip d’Artà.

Agrair en M. Sebastià de l'equip júnior per ajudar a un equip al qual aquest any no respecten les lesions ja que Rafa Torres i Oscar Bover segueixen lesionats.

4.- Juan, J. 0 punts; 5.- Palou, X. 0 punts; 6.- Pascual, J.P. 0 punts; 8.- Tous, B. 11 punts; 9.- Fullana, J. 8 punts; 10.- Sánchez, I. 4 punts; 11 Rossellò M.S. 0 punts; 13.- Muñoz, J. 23 punts; 14.- Callarisa, J.M. 5 punts; 15.- Cabrer, J. 0 punts.