18.30h Júnior Masculí: Artà Cafeteria Sant Salvador - Bàsquet Manacor 44-41

La resta d'equips descansen i els dos infantils han aplaçat els seus partits.

dimarts, 27 de març del 2012

Selecció espanyola U14 femení

Iraide Juez, convocada amb la selecció espanyola U14.

El Club està d’enhorabona i és que, per primer cop en la seva història, un jugador/a és convocat a formar part d’una selecció espanyola.

Iraide Juez, jugadora nascuda a l’any 1.998 i que juga amb l’equip infantil femení Artà Prefabricats Sancho-Vaquer, ha estat convocada per la selecció espanyola U14 que entrenarà dels dies 6 a 8 d’abril a Castelldefels.

Des del club li volen donar la nostra més sincera enhorabona i l’encoratjam a seguir treballant dur amb el seu equip per seguir millorant.

Infantil femení

Esporles, 24.03.2012

Esporles, 46 - Artà Prefabricats Sancho*Vaquer, 62

Parcials: (12 : 13) (05: 18) (16 : 13) (13 : 18)

Primer partit de la segona volta, que es comença amb molts d’alts i baixos.

El partit començà amb l’equip molt despistat en defensa, encaixant cistelles fàcils sense oposició, fet que ens obligava a jugar massa situacions d’atac estàtic, tot i que per moments el jugaren molt bé cercant sempre la millor opció de l’1x1 o del tall. En canvi, al 2n període es girà la truita, en defensa es pressionava molt fort i provocàvem moltes recuperacions per fer cistelles fàcils o per provocar faltes. Llàstima dels 10 tirs lliures fallats sols en aquest quart.

Al tercer i quart període la relaxació de l’equip més l’afegit de la motivació amb la qual sortí l’equip local, ens dugué a encaixar un parcial negatiu que posava el rival a 5 punts. A partir d’aquí l’equip, gràcies a la superioritat al rebot, posà 1 punt més d’intensitat i velocitat al joc per tornar agafar diferències i deixar una renta que les rivals ja no pogueren agafar.
Un cop més, la nota negativa la posen els tirs lliures 10 de 32 i la relaxació de l’equip quan es supera el marge de 10 punts a favor.

Infantil masculí

Polisportiu Na Caragol, 24.03.2012

Artà Electro Hidràulica Llevant, 71 – La Salle, 21

Parcials: (15 : 10) (18 : 11) (26 : 4) (18 : 0)

Nova victòria per l’èquip infantil masculí. Una setmana més ens enfrentavem contra un equip on en principi no hi havia d’haver complicacions. I així va ser.

El que li passa en aquest equip és que es contagia massa de la circunmstància del partit i de l’èquip contra qui juga. Com que sabíem que no hi hauria d’haver problemas per aconseguir la victòria, els nins sortiren adormits i això va fer que els dos primers quarts del partit fossin bastant dolents per cupa nostra.

A l’èquip li costava atrevessar el camp, no hi havia manera de fer jugades estàtiques i es perdien moltes pilotes per voler frissar. Cosa que va fer que no aconseguíssim acabar els contraatacs amb cistella.
Al descans del partit, les entrenadores les van fer la mateixa refleixó de quan s’enfronten contra èquips que estan per davall de la classificació.
Al tercer i quart quart, van espabilar una mica i vam acoseguir sortir ràpid amb la pilota i fer bons contraactacs. En quant als atacs estàtics s’ha de seguir fent molta feina perquè ens consta bastant realizar-los amb una bona definició. I pel que fa a la defensa seguirem fent feina, però des d’aquí donar-los ànims perquè hi posin ganes i valor, ja que sabem de bona mà que si volen en saben i ho fan bastant més bé del que hem vist en aquests darrers partits.
A partir d’ara se’ns compliquen un poc més les coses, i per això mos hi hem de posar perquè realitzem els partits amb gran èxit i anar aconseguir les victòries que a la primera volta no vam aconseguir.

Júnior masculí

Sa Pobla, 24.03.2012
Sa Pobla, 55 - Artà Cafeteria Sant Salvador, 59
Parcials:(8-13)(18-12)(14-16)(15-18)

En el primer quart sortírem amb una defensa zonal 1-3-1 i en atac joc lliure. Fou un quart molt igualat i s’arribà al final dels 10 primers minuts amb un marcador de 08 a 13.

En el segon quart demanàrem un punt més d’intensitat tant en atac com en defensa. Sortirem individual en defensa. L’equip pobler estigué més encertat en atac i era superior a nosaltres i també ajudà la nostra pèssima defensa. Arribàrem al descans amb un marcador molt ajustat 26-25

En el tercer quart seguírem amb defensa individual i en atac només fèiem una jugada. En aquest quart el partit seguia molt igualat, encara així i tot el conjunt artanenc lluitava per posar-se per davant al marcador.

En el quart període el conjunt artanenc mantingué la defensa individual i en atac a passar i bloquejar.  En aquest quart aconseguírem posar-nos per davant en el marcador encara que fou poc temps ja que hi hagué uns minuts d’alternança, així és que el dos darrers minuts canviàrem a defensa 1-3-1. Després de bastant sofriment, es guanyà el partit.

2a Autonòmica masculina

Llucmajor, 23.03.2012
Joventut Llucmajor, 56 - Bàsquetarta.cat, 75

Parcials: (23-24)(09-17)(11-14)(13-20)

Partit molt seriós de l'equip sènior, contra un equip que ens havia guanyat els darrers 4 encontres, dos de la temporada anterior i dos a la primera fase d'aquesta temporada.

El partit començà amb l'equip molt efectiu en atac i molt ficat en defensa amb un primer parcial de 2-9 als primers 3 min. Però un parell d'errades a les passades i l'ansietat de voler guanyar abans d'hora provocà que els rivals capgiressin el marcador. Un minut demanat al primer quart per aturar aquesta ansietat i posar els jugadors al seu lloc va propiciar que l'equip es posés les piles i acabés guanyant el quart marcat per un intercanvi de cistelles.

Al segon quart es varen posar els ciments de la victòria, un primer parcial de 2-11 a favor del nostre equip (23-33), deixava clar que l'equip volia la victòria. Ajustant la defensa i jugant molt bé les transicions defensa-atac i no deixant córrer el contraatac al rival ni donant segones opcions, dominant el rebot defensiu i ofensiu. Acabàrem aquest quart 9 punts per damunt al marcador (33-42)

Començava al tercer quart, i per no veure’ns sorpresos, l'equip va sortir fent pressió a tota pista, i la cosa funcionà a la perfecció, ja que al minut 5 d'aquest quart ens posàvem amb 16 punts d'avantatge (34-50), i seguírem aguantant les diferències i poder acabar el quart dominant el marcador (43-55).

Així s’inicià el darrer quart amb els deures per acabar. L'equip sortí amb molt bona actitud amb defensa, deixant l'equip amb 10 punts d'anotació en aquest quart i movent molt bé la pilota en atac, sempre cercant una passada més per aconseguir la cistella més fàcil. Això propicià que l'equip anés augmentant les diferències i acabar guanyant per 19 punts de diferència.

Fer especial menció als dos juvenils Jaume Fullana i Toni Femenies que varen venir a ajudar l'equip, degut a les baixes i pogueren disputar alguns minuts. També desitjar sort al nostre jugador Óscar Bover, que per motius laborals abandona la disciplina dels sèniors. N'Óscar va a provar sort a Àustria durant uns quants mesos. Molta sort i te trobarem a faltar molt, tant als entrenaments com als partits i...als sopars!

PUNTS INDIVIDUALS
Callarisa, J. 9 pts; Tous, G. 2 pts; Torres, R. 24 pts; Juan, A. 2 pts; Gili, X. 6 pts; Bover, O. 10 pts; Muñoz, J. 19 pts; Fullana, J. 2 pts; Femenies, T. 1 pt.

10.00h Mini Femení: Esporles - Artà Borinos.com 37-45

10.30h Premini Mixt: Basquetarta.com - La Salle (categoria sense marcador)

Bàsquet Manacor B, 09 - Artà Electro Hidràulica Llevant, 60
Parcials: (06 : 20) (03 : 34) (0 : 06) (- : -)

Aquesta setmana l’èquip s’enfrentava a l’últim de la classificació per tant no hi hauria d’haver gaires complicacions per guanyar el partit.

Els nins en aquest cas, degut al mal partit que feren el dissabte passat, sabien que s’enfrentaven a un repte. Aquest repte era sortir motivats des del primer momento fins que sonàs la bòcina final. Un altre repte era que havien de jugar tranquils, les entrenadores les havien marcats uns objectius a treballar.

En el primer quart es va fer molta feina amb les jugades estàtiques, passar i tallar anava sortit cada vegada més. També ens va anar bé, per seguir pràcticant les jugades amb els pivots, que també van ser bastant favorables per aquest primer parcial. En quant a la defensa es va haver d’insistir perquè l’èquip mantingués la intensitat desitjada.
El segon quart va ser un poc diferent del primer. Aquí la bona actitud defensiva va fer que el quart es guanyés gràcies al robo de pilotes i poder córrer el contraatac. Va ser un parcial bastant monòtom, però amb una bona defensa.
Ja els dos darrers quarts l’èquip seguia motivat i en ganes de probar les coses. Tothom va començar a fer la seva feina, una bona defensa i després atacs estàtics o corregudes de contraatacs.

Des d’aquí volem donar les gràcies al jugador mini Monserrat Santandreu, que va jugar el seu primer partit amb aquest equip i dir-l’hi que la seva actuació va ser molt bona i ens deixa amb un bon gust de boca.
Molts d’ànims i a seguir fent feina.

Felanitx, 17.03.2012
Felanitx, 39 - Artà Cafeteria Sant Salvador, 54
Parcials: (10-11) (6-21) (10-10) (13-12)

En el primer quart sortírem amb una defensa pressionant 1-3-1 tota pista i en atac jugàvem amb els mateixos sistemes de la temporada. Fou un quart ajustat ja que havíem d’ajustar una mica més la nostra defensa en defensa. En atac la cosa funcionava bé. El primer quart acabà 10-11.

En el segon quart deixàrem de pressionar i però manteníem la zona 1-3-1. En aquest quart la majòria de punts del conjunt artanenc foren al gran encert des del tir lliure. Arribàrem al descansa amb un marcador bastant favorable, 16 a 32.

En el tercer quart decidírem canviar un poc les coses i canviàrem la forma d’atacar i pasarme a defensa individual. En atac les coses ens sortiren bé però ens vérem obligats a canviar la defensa i passar altre cop a la zona 1-3-1 per intentar no donar tantes opcions al rival.

El darrer quart en atac férem el mateix i en defensa tornàrem a provar individual.
Les jugades ens sortien bé però en canvi no la defensa, tornàvem a donar massa facilitats a l’equip local i per això possàrem altre cop a la defensa 1-3-1.

Polisportiu Na Caragol, 16.03.2012
Bàsquetarta.cat, 80 - Calvià Bendinat, 59
Parcials: (20-16) (17-14) (24-9) (19-20)

Partit estrany de l'equip sènior. Tot i sortir molt bé en atac, l'equip fou molt tou en defensa fins el tercer quart, on es donà el cop definitiu per endur-se'n la victòria.

El partit començà amb l'equip actiu en atac i descentrat en defensa, i després d’un primer parcial de 7-1 vàrem encaixar-ne un 2-12 que ens posà per davall en el marcador, la defensa de l’equip deixava molt que desitjar. Ja que en atac ens anaven bé les coses, encistellàvem amb facilitat, acabàrem guanyant el primer quart de 4 punts.

Al segon quart va ser una fotocòpia del primer, on després dels 3 primers minuts (25-20) l'equip ajustà un poc la defensa, i va fer un parcial de 11-0. Pareixia que els visitants tiraven la tovallola, però res no, a final del quart tornaren a escurçar distàncies col·locant-se només a 7 punts (37-30).

El tercer quart pareix que ja no és un problema per al nostre equip. L'equip sortí pressionant en defensa i sabérem aprofitar les errades rivals per sortir de la pressió i també gràcies el seu desencert des de la línia de tir lliure, el nostre equip es posà a falta de 2 mins per acabar el quart 19 punts per sobre (52-33) acabant el quart augmentant les distàncies (61-39).

El darrer quart l'equip es tornà a relexar degut a la gran feina feta durant el tercer, això significà un intercanvi constant de cistelles, cosa que afavoria el nostre equip que sempre anava per davant i mantenint les distàncies aconseguint una màxima diferencia de 25 punts a falta de 2 mins (80-55). Al final però l'equip visitant anotà 4 punts i aconseguí guanyar el darrer quart.

Callarisa, J. 10 pts; Benàssar, A. 4 pts; Tous, G. 5 pts; Torres, R. 4 pts; Juan,
A. 3 pts; Sánchez, I. 9 pts; Gili, X. 2 pts;Bover, O. 6 pts; Muñoz, J. 18 pts; Strunk, R. 19 pts.

Dissabte 17

12h Premini Mixt: Eu Moll - Basquetarta.cat (categoria sense marcador)

17h Infantil Masculí: Bàsquet Manacor - Artà Electrohidràulica Llevant 9-60

18h Mini Masculí: Artà Danusmaria.com - Son Servera (Amistós).

18h Júnior Masculí: Felanitx - Artà Cafeteria Sant Salvador 39-54

Els equips Mini i Infantil femení, tenen jornada de descans.

dimarts, 13 de març del 2012

Polisportiu Na Caragol, 10.03.2012

Artà Prefabricats Sancho*Vaquer, 54 - Impremta Bahia Sant Agustí, 70

Parcials: (10 : 14) (16: 18) (13 : 24) (15 : 14)

Segona derrota de la lliga enfront el líder que vingué amb les coses molt clares i des del primer minut aprofità la seva superioritat física, i que en cap moment no sabérem aturar.

El partit començà amb l’equip molt dur en defensa, fet que provocava mals tirs del rival, però que aprofitava el seu físic per carregar el rebot ofensiu i aconseguir moltes opcions i que arribaven a acabar en cistella. El nostre encert en atac no era el d’altres dies, en gran part per la bona feina del rival a les ajudes defensives, tot i que per moments excessivament agressives que no foren sancionades. Tot el temps el marcador anava ajustat fins que un triple al darrer segon deixà un màxim avantatge de 6 punts a favor de l’equip rival.

Al tercer període tot seguí igual, fins que a falta de 4 minuts ens estancàrem en atac i encaixàrem un parcial de 2-16 que deixava el partit sentenciat. Al darrer període ho intentàrem amb totes les forces, però en cap moment poguérem aturar el físic rival i el seu domini al rebot feu que fos impossible tornar escurçar diferències.
Com a nota negativa, remarcar la mala feina feta al rebot i a les segones ajudes.
Ara a descansar, que d’aquí dues setmanes comença la segona volta.

Polisportiu Na Caragol, 10.03.12

Artà Electro Hidràulica Llevant, 69 – Viu Bàsquet Bunyola, 35

Parcials: (18 : 11) (21 : 5) (8 : 9) (22 : 10)

Aquesta setmana l’èquip s’enfrentava a un rival bastant inferior al nostre equip. Com que sabíem que havia de ser un partit on no hi hauria d’haver complicacions se’ls hi va posar una sèrie d’objetius, tant a nivell individual com a nivell d’equip però que no foren aconseguits, cosa que no s’entén gaire, ja que la l’equip rival no ens plantejà cap tipus de dificultat.

Ja des de l’escalfament del partit ja vèiem que no hi havia la motivació de cada setmana, ja que ells mateixos se n’adonaren de les mancances del rival i ja no es motiven al 100%, cosa que haurem de treballar, ja que la motivació sempre ha de ser la màxima.

Tot el partit va ser bàsicament un monòleg de l’èquip local, que quan l’èquip contrari fallava, feia una mala passada o feia passes d’arrancada, els locals corrien el contraatac.
No hi va haver manera de pitjar en defensa durant tot el partit i les jugades en estàtic van desaparèixer, com si mai no haguéssim jugat en estàtic.
Tot i això, vam aconseguir una altra victòria, encara que per les entrenadores no la consideram una victòria.

D’aquí els volem dir que en aquests partits així hi han de posar molt de sa seva part i agafar aquests partits com un entrenament més, on tenim l’oportunitat d’assejar les coses dels entrenaments davant un equip que no saben que els hi farem i no és el mateix que davant els nostres propis compnays en els entrenaments.

Ànims, molta motivació i ganes per afrontar els pròxims partits ja que també seran partits per posar en pràctica les jugades i conceptes entrenats que ens han de ser útils de cara a partits més complicats.

dilluns, 12 de març del 2012

Artà Cafeteria Sant Salvador, 69  – Joventut Llucmajor, 65
Parcials:(21:11) (16:16) (21:20) (11:18)

Començàrem el partit fent bé les coses tant en atac com en defensa i a més tinguérem encert en el tir exterior.

En el segon quart seguírem igual en defensa i intentàrem polir alguns detalls en atac. Manteníem la diferència aconseguida en el primer quart. Al descans guanyàvem de 10 punts(37-27).

Al tercer quart canviàrem la defensa i pasarme a una zona 1-3-1 i en atac insistírem que havíem de moure un poc més la pilota. En aquest quart tornàrem a tenir encert amb el tir exterior, sobretot en els tirs de tres punts. Destacar que no érem capaços de tancar el rebot i  per això donàvem segones i terceres oportunitats al rival per anotar.
En el darrer quart  el partit s’ajustà bastant,  però finalment la victòria es quedà a casa.
Destacar que el conjunt visitant acabà amb 4 jugadors i que al conjunt artanenc li expulsaren un jugador per cinc faltes personals.

Secar de la Real, 11.03.2012

Bons Aires, 37 - Bàsquetarta.cat, 78
Parcials: (13-12) (06-21) (10-20) (08-25)

Bon partit de l'equip sènior. Tot i sortir molt freds, l'equip va saber reaccionar i guanyar el primer partit de la fase final de la  temporada.

El partit començà amb l'equip molt fred i descentrat, tant en defensa com en atac ja que no aconseguíem encistellar facilitat (parcial de 10-2 als primers 8 minuts de joc). Això provoca un grapat de canvis i l'equip despertà (als darrers dos minuts de 3-10). Però acabà el primer quart amb una cistella de l’equip local al darrer segon.

Al segon quart l'equip ajustà la defensa, aguantant molt bé l'home amb pilota i tallant les línies de passada provocant contraatacs fàcils, i quan no es podia córrer jugant ordenats en atac aprofitant bé les situacions de 2x2. Un parcial de 0-11 i un altre de 4-7 marcaren les diferències i gairebé sentenciat el partit (19-33).

Al tercer quart i per por de la baixada que fa l'equip en aquest quart, l'equip sortí bastant concentrat mantenint la distància fins al minut 5 (25-39). A partir d'aquí intensificàrem el ritme de partit tan defensiva com ofensiva amb un parcial a final de quart de 4-14 per tancar el quart i el partit (29-53).

El darrer quart va ser un tràmit, sobretot per la gran sortida de nou, 0-6 (29-59). A partir d'aquí l'equip es limità a jugar contra un rival que no oferia cap dificultat.

Callarisa, J. 4 pts; Benàssar, A. 13 pts; Tous, G. 0 pts; Torres, R. 5 pts; Juan, A. 2 pts; Sánchez, I. 7 pts; Gili, X. 5 pts; Bover, O. 7 pts; Muñoz, J. 17 pts; Strunk, R. 18 pts.

Tirs Lliures 3 de 10 (30%)
Sense eliminats

divendres, 9 de març del 2012

Horaris Partits de 10 i 11 de Març de 2012

Dissabte 10

10.30h Premini Mixt: Bàsquetarta.cat - Bàsquet Pla (categoria sense marcador)

12.00h Mini Femení: Llucmajor - Artà Borinos.com 59-46

16.30h Infantil Masculí: Artà Electrohidràulica Llevant - Bunyola 68-35

18.00h Infantil Femení: Artà Prefabricats Sancho*Vaquer - Bahia Sant Agustí 54-70

19.30h Júnior Masculí: Artà Cafetería Sant Salvador - Joventut Llucmajor 69-65