JÚNIOR MASCULÍ

Polisportiu Na Caragol, 28.01.2012

Artà Cafeteria Sant Salvador, 57 - Bàsquet Pla, 72

Parcials: (08 : 19) (19: 14) (18 : 23) (12 : 16)

El primer quart el començàrem amb defensa 1-3-1 i en atac les jugades que fèiem no ens serviren de gaire ja que als primers minuts ja perdíem de 9 punts.  Gràcies als canvis en atac, aconseguírem augmentar la nostra anotació (8 punts) però el problema fou que l’altre equip també encistellà amb una relativa facilitat (10 punts). Així acabàrem el primer quart 8 a 19.
El segon quart sortirem més agressius, amb defensa individual i el nostre atac va funcionar els primes sis minuts, però després ens relaxàrem una mica i ens tornaren agafar avantatge.
Al tercer quart sortírem bastant motivats, repetírem defensa 1-3-1 i en atac ens anava bé durant gran part del quart però després els jugadors feien accions molt difícils com jugar-se-la 1 contra 4 i acabàrem el quart amb el marcador 45-56.
El darrer quart no el vam jugar massa bé, no agafàvem rebots,.... i així s’arribà al final del partit amb un desaventatge de 15 pts (57 a 72).

20.30h Júnior Masculí: Artà Cafeteria Sant Salvador - Bàsquet Pla 57-72

Jornada de descans per als equips de 2a Aut masculina, Infantil femení i Premini mixt.

dijous, 26 de gener del 2012

MINI FEMENÍ

Polisportiu Na Caragol, 21.01.12

Artà Borinos.com, 39 - Esporles La Casa del Diésel 38

Parcials: (10 : 04) (04: 05) (10 : 10) (07 : 02) (08 :06) (00 : 11)

S’enfrontafen dos dos equips de similars característiques tècniques, si bé l’equip contrari ens superava físicament (l’Esporles comptava amb 7 jugadores amb un gran físic). Es va arribar al descans 24/19. Artà augmentà la diferència en el 4t i 5è període fins a 12 punts, la sorpresa va venir en el 6è i últim període en el qual Esporles realitzà un parcial de 0 a 11, encara que no li va servir per guanyar el partit, però si per demostrar el seu bon fer.
L’equip local, per la seva banda, tot i els canvis realitzats per l'entrenadora, no va aconseguir entrar en joc en l'últim tram del partit, encara que sí guanyà el partit d'un punt: 39-38.

dimecres, 25 de gener del 2012

INFANTIL FEMENÍ

Polisportiu La Salle (Manacor)

Bàsquet Manacor, 69 - Artà Prefabricats*Sancho, 68

Parcials: (10 : 18) (18: 10) (17 : 20) (24 : 20)

Molt bon partit el jugat per l’equip infantil dins la sempre difícil pista de Manacor.

Els dos primer períodes foren molt similars. Les nostres treballaven molt bé en defensa i dominaven el rebot defensiu per córrer i fer cistelles fàcils fins que a mitjan segon període ens despistàrem al rebot, fet que va aprofitar molt bé el rival per fer cistelles fàcils sota cistella.
A partir del descans fou un intercanvi de cistelles i on les defenses començaven a fluixejar. Les nostres sempre aconseguien dominar el marcador amb avantatges molt petits fins que a mitjan darrer quart el rival seguia defensant molt agressives a pressió tota pista, però un pic que es passava mitja pista, es tancà excessivament en defensa fent una zona molt clara que juntament amb l’encert que tingué amb 2 triples seguits els donà un avantatge de 5 punts a falta de 2 min. Així i tot les nostres seguiren lluitant i saberen jugar molt bé en atac estàtic aconseguint treure moltes faltes degut al bon treball al rebot ofensiu, però l’encert des de la línea de tir lliure era molt baix. S’arribà a falta de 25 segons amb possessió de pilota, però se’ns sancionà amb passes i aquí acabaren les nostres opcions al partit.
Tot i això, els entrenadors volem donar l’enhorabona a les nines pel gran partit fet i fer-les saber que d’aquesta derrota hem après més que de moltes victòries.B

INFANTIL MASCULÍ

Artà Electrohidràulica Llevant, 63 – Andratx, 13

Parcials: (18 : 05) (37: 05) (8 : 03) (00 : 00)

Clara victòria de l’equip local, on no va tenir dificultats per superar a l’Andratx.
A l’equip local no només se li va demanar una victòria sinoó que cada jugador havia d’aconseguir uns reptes i objectius d’equip.
Dit això, cal esmentar que van superar els objectius proposats per les seves entrenadores però també que hi va haver errades que s’han d’anar corregint per tal de poder superar partits amb més dificultats.
Una cosa important que s’ha de seguir fent feina és la defensa ja que hi falten moltes ganes i també han d’anar conseguint una visió de joc.
Donar ànims a l’equip i que seguesqui fent feina.

dimarts, 24 de gener del 2012

Polisportiu La Salle (Manacor), 21.01.12

Bàsquet Manacor, 68 - Artà Cafeteria Sant Salvador, 57

Parcials: (09 : 13) (21: 13) (25 : 14) (13 : 17)

El primer quart sortirem amb una defensa zonal 1-3-1 i en atac completàvem les jugades i la veritat és que ens va anar bastant bé i teníem el partit ben controlat.
Al segon quart canviàrem la defensa a individual i el atac seguírem fent jugades.
Els 5 primers minuts del quart tota anava bé fins que nosaltres no anotàrem en 4 atacs seguits i férem males defenses i provocà que l’equip local es posés per davant en el marcador .
En el tercer quart vingué marcat pel nostre desencert a l’hora de capturar rebots, no n’agafàvem ni un (tant en defensa com en atac) i que permetia que l’equip de Manacor disposés de dues i terceres opcions per anotar. A més hi hem de sumar la nostra sequera ofensiva. Tornàrem a la defensa 1-3-1 i la cosa ens va anar un poquet millor.
Al darrer quart les coses ens funcionaven i poguérem reduir un desaventatge de 22 punts fins als 11. Tinguérem dos jugadors eliminats per personals.

dilluns, 23 de gener del 2012

2ª AUTONÒMICA MASCULINA

Son Servera, 20.01.12

Son Servera, 57 - basquetartà.cat– 71

Parcials: (10-16) (16-19) (17-19) (14-17)

L'equip sènior suma una nova victòria en el derbi comarcal.
Un equip sènior que, potser, no passa pel seu millor moment, es va presentar a Son Servera amb no molt bones sensacions, en gran part, als darrers resultats.
Al partit contra Son Servera l’equip va començar un tant espès en el primers minuts, el marcador dels primers cinc minuts reflectia un trist 3 – 0 a favor de l’ equip local. Tot i això l’Artà va anar creixent durant tot el partit i aconseguí guanyar cada quart, això sí tots foren molt igualats. Com sempre remacar el tercer quart, ja que ens sabérem refer de les nostres “pájares” de cada divendres. Això permeté que al darrer quart l'equip sortís convençut de guanyar i amb una actitut molt bona per endur-nos finalment la victòria.

PUNTS INDIVIDUALS
Callarisa, J. 6 pts; Benàssar, A. 10 pts; Tous, G. 5 pts; Torres, R. 14 pts; Juan, A. 7 pts; Ginard, J. 4 pts; Sánchez, I. 7 pts; Gili, X. 0; Bover, O. 0;Muñoz, J. 6 pts; Strunk, R. 12 pts.

PRESENTACIÓ 2011-2012

Video editat pel pare d'Esther Garcia, jugadora del mini femení "Artà Borinos.com"

JUNIOR MASCULÍ

Polisportiu Na Caragol, 14.01.12

Artà Cafeteria Sant Salvador, 51 – Sa Pobla, 49

Parcials:(16:19) (6:10) (13:11)( 16:09)

Amb aquest partit, s’inicià la segona fase del campionat.

Partit molt igualat on la intensitat defensiva ha marcat l'encontre. En el primer quart es començà defensant individual i intentant fer les jugades que es practiquen durant la setmana però no ens sortien massa bé, així i tot aconseguírem anotar bastant, la llàstima però és que la defensa no funcionava i el rebot defensiu era un desastre donant moltes segones opcions als rivals que acabà guanyant el quart.

Al segon quart amb defensa zonal 1-3-1 aconseguírem un punt més d’intensitat i no més encaixàrem 10 punts, però teníem un desgavell important en atac, no seleccionant bé les opcions de tir i quedat-nos amb 6 punts. Al descans perdíem 22-29.

En el tercer quart, s’intentà motivar als jugadors ja que l’actitud defensiva i les ganes de capturar rebots era poca. Seguírem amb la defensa zonal 1-3-1 i en atac se jugava a passar i bloquejar. Milloràrem i s’aconseguí un bon primer parcial (6-0) als primers 5 min dificultant l’anotació del rival i acabant guanyat el quart per primera vegada, retallarme la distància al marcador, 35-40.

En el darrer quart, amb una gran motivació i començant a dominar el rebot, es començava a o intuir que podíem guanyar el partit. Varem deixar de concedir segones oportunitats i hi sumam un gran encert en els tirs lliures, ens donava tranquil·litat a l'hora d'atacar ja que ràpidament el rival entrà en bonus. Guanyant d’un punt als darrers 12 segons i amb possessió de pilota una falta i ficant un tir lliure dels 2 ens permeté afrontar els darrers 8 segons sense bonus de faltes i sabent que podíem defensar a tope. La defensa funcionà i no permeté tirar fácil al darrer tir rival, rebot defensiu i final del partit amb victòria.

Polisportiu Na Caragol, 13.01.12

Bàsquetarta.cat, 45 – Construccions Dit i Fet (Felanitx), 54

Parcials: (18-17) (11-5) (7-12) (9-20)

Ens visitava el líder de la competició i el nostre equip sènior no pogué derrotar-lo.
Un primer quart bastant disputat feia preveure que podríem assistir a un partit igualat. L’equip artanenc aconseguí amb el seu joc neutralitzar l’equip rival sobretot durant el segon quart, aconseguint arribar al descans per devant en el marcador (29-22).
Tot i aconseguí aquesta victòria parcial i de sortir amb ganes en el tercer, el nostre rival aconseguí baixar-nos la nostra efectivitat anotadora, i ells aconseguien augmentar sla seva degut en gran part a l’encert des de la línia de tres punts.
L’equip ho va intentar fins eal darrer moment, però l’ansietat i els nervis produïts per la nostra falta d'encert ens va dur a un final de partit que ningú no preveia, gràcies a la bona primera part que varen disputar.

Polisportiu Na Caragol, 14.01.2012

Artà Prefabricats Sancho-Vaquer, 73 – Esporles BC, 41

Parcials: (19 : 12) (22 : 06) (09 : 17) (23 : 06)

Primer partit de la segona fase i victòria contundent davant un rival que tot i que la majoria soón nines de 1r any, serà molt perillós degut al bon joc que fan.

Els dos primers períodes foren clarament dominats per les nostres nines que eren molt superiors al rebot defensiu i això els permetia sortir ràpid al contraatac i fer moltes cistelles fàcils. En defensa es defensava molt bé les primeres línees de passada, però es deixava tirar de mitja distància amb massa claretat, fet que el rival aprofità per fer la gran majoria de punts.

Al tercer quart ens relaxàrem i el rival escurçà diferències fins a posar-se a 15 punts. Ja al final es tornà pujar la intensitat en defensa per recuperar moltes pilotes i un cop més fer cistelles fàcils. També en atac es mogué la pilota amb més fluïdesa i es trobaven opcions clares que ara sí aprofitaren per finalitzar en cistella.

En general, bon partit de les nines que feren una passa endavant en l’atac estàtic, fet que es necessitarà en propers partits on trobarem defenses excessivament tancades. També donar l’enhorabona a l’equip visitant perquè donà una bona imatge i fou fidel als seus principis i no a tancar-se en “zona”.

dijous, 12 de gener del 2012

PARTITS 13 i 14 GENER 2011

Divendres, 13
21.30 h. 2a Aut. masculina: Basquetarta.cat - Cons. Dit i Fet Felanitx 45-54

Dissabte, 14
18.30 h Inf femení: Artà Prefabricats Sancho-Vaquer - Esporles BC La Casa del Diésel 73-41

20.00 h Jun masculí: Artà Cafeteria Sant Salvador - Sa Pobla Viver Juan Crespí 51-49
20.00 h Inf masculí: Dakota Alcúdia - Artà Electrohidràulica Llevant 57-47

dimarts, 10 de gener del 2012

JUGADORS ARTANENCS AL CAMPIONAT D’ESPANYA DE SELECCIONS AUTONÒMIQUES

Iraide Juez i Gabriel Serra, jugadors del nostre club, han participat al Campionat d’Espanya, disputat entre el 2 al 7 de gener a Valladolid, amb les seleccions balears infantil i cadet, respectivament,

L’equip infantil femení, del qual en formà part n’Iraide, i que en cinc partits jugà un promig de 12 minuts, aconseguí 6 punts i 19 rebots, es classificà en l’11a posició. Per la seva part, l’equip cadet masculí que també disputà cinc partits (en Gabriel Serra jugà un promig de 36 minuts, anotà 48 punts i 31 rebots) acabà a la 10a posició.

Recordar que Gabriel Serra, jugador del club, actualment està integrat dins el programa del CTEIB.

La més sincera enhorabona als dos i esperem que hagin gaudit al màxim d’aquesta experiència.

dijous, 5 de gener del 2012

SELECCIONS BALEARS

Ahir es disputà la segona jornada del campionat d'Espanya i no rebem bones notícies. El Cadet masculí tornà perdre, aquest cop contra un dels favorits com és la selecció de Madrid per 83-63 i descendeix de categoria.

Per altra banda, la selecció infantil femenina, en la jornada matinal, guanyà 72-25 a la Rioja i aconseguí jugar el partit clau per aconseguir l'ascens al grup especial, però no va poder ser i finalment va perdre enfront Galícia per 71-51 i haurà de lluitar per aconseguir la novena posició.

Per el que fa a la Cadet femenina tornà perdre i també han baixat a grup preferent.

La selecció infantil masculina guanyà el partit clau per aconseguir l'ascens enfront Murcia per 46-80 i avui jugarà partit de quarts de final.